GOMOS speelt aanstaande zondag 17 februari de uitwedstrijd tegen Nieuw Buinen. Hieronder een voorbeschouwing op het duel in Nieuw Buinen (door Jasper Boer).

GOMOS is zeer sterk uit de winterstop gekomen. Waar de Norger trein vlak voor de winter af en toe haperde is de ploeg van trainer Wim Bakering 2019 begonnen met zes uit twee. Nadat SC Stadspark werd verslagen won GOMOS afgelopen zondag op eigen veld van koploper SWZ Boso Sneek. De Friezen degradeerden afgelopen seizoen uit de landelijke hoofdklasse en gingen op De Schapendrift met 1-0 onderuit. Middenvelder Roy Slachter werd na een prachtige goal vlak voor tijd matchwinner. Door dit doelpunt is Slachter zelfs gedeeld topscorer van GOMOS. Wedstrijdsecretaris Harry van Kooten sprak na afloop van bonuspunten, maar de koploper mocht geen aanspraak maken op de overwinning. GOMOS heeft zich op een knappe achtste plaats genesteld en komt steeds dichterbij handhaving in de 1e klasse F. Zondag wacht de volgende horde; Nieuw Buinen-uit.

De tegenstander
Voetbalvereniging Nieuw Buinen heeft een zeer lastig halfjaar achter de rug. De oranjehemden eindigden vorig seizoen nog op de tweede plaats, maar dat is dit seizoen wel anders. Nieuw Buinen won tijdens het huidige seizoen nog maar één keer en staat met 5 punten op de laatste plaats. Tijdens de eerste seizoenshelft werd alleen thuis van SC Stadspark gewonnen. Nieuw Buinen begon vorige week 2019 met een uitwedstrijd tegen SC Stadspark. In Groningen begon Nieuw Buinen vol goede moed. Maar na een rode kaart voor Nick Berends (foto) liepen de gasten uit Nieuw Buinen tegen een harde 8-0 nederlaag aan. Verdediger Berends zat een halfjaar voor zijn studie in Afrika en speelde zondag zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Hij mocht echter na twintig minuten alweer inrukken.

Nieuw Buinen zit in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg kent dit seizoen veel blessures en is bijna nooit compleet. Zo ook zondag tijdens her treffen met GOMOS. Nick Berends is door zijn rode kaart geschorst en aanvaller Thijs Hateboer gaat op wintersport. Trainer Herman Scherpen zou Nieuw Buinen aan het eind van het seizoen verlaten, maar is door trieste familieomstandigheden eerder gestopt. Assistent-trainer Jochen van Sleen neemt voorlopig zijn taken over. Ook op bestuurlijk vlak rommelt bij Nieuw Buinen. Hierdoor is het Bestuur niet compleet en zit het momenteel zelfs zonder voorzitter. Wil Nieuw Buinen aansluiting vinden met naaste concurrenten Noordster en GAVC moeten er zondag drie punten worden gepakt tegen GOMOS.

De historie
GOMOS ging in het verleden één keer eerder op bezoek in Nieuw Buinen. Tijdens het seizoen 2002/2003 gingen de Norgers voor de beker naar Nieuw Buinen, dat toen in de hoofdklasse actief was. Nieuw Buinen was destijds aan zijn stand verplicht om te winnen. Met enige moeite werd GOMOS met 3-1 verslagen. De gasten uit Norg kwamen die middag nog wel op een 0-1 voorsprong maar gingen even later wel ten onder.

Eerder dit seizoen
GOMOS pakte eerder dit seizoen op de Schapendrift het eerste punt van de 1e klasse F. Het duel in Norg ging gelijk op, maar GOMOS kreeg de grootste kansen. De wedstrijd leeg op een doelpuntloos gelijkspel te eindigen, maar Nieuw Buinen sloeg in de laatste minuut toe via Jordy Oost. Maar in de blessuretijd bezorgde Ivo Drenth GOMOS alsnog een punt.

De wedstrijd
Nieuw Buinen – GOMOS begint zondag om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter René Broekman uit Beilen. De wedstrijd op Sportpark Buunerdrome wordt gespeeld op echt gras. Kom zondag naar Nieuw Buinen en schreeuw GOMOS naar de volgende driepunter. Afwezigen kunnen updates van de wedstrijd volgen op ons Twitter-account (@vvGOMOS). Mocht de wedstrijd in Nieuw Buinen worden afgelast speelt GOMOS mogelijk een oefenwedstrijd in Assen tegen Asser Boys.

Bijzonderheden
Waar GOMOS een uitwedstrijd speelt is het voor Hendrik Koerts toch een beetje een thuiswedstrijd. De verzorger van GOMOS woont namelijk in Nieuw Buinen en was jarenlang actief bij de tegenstander van zondag.