Maandagmiddag werkten FC Groningen en FC Utrecht een oefenwedstrijd af op Sportpark Schapendrift in Norg. Beide teams speelden met spelers die het afgelopen weekend niet tot nauwelijks in actie kwamen in de Eredivisie. De Utrechters stapten na negentig minuten met een 0-2 overwinning van het veld.

Ondanks dat beide teams met veel reservespelers speelden kwamen er toch een aantal bekende namen in actie. Bij FC Groningen maakte Tim Handwerker zijn eerste speelminuten in het groen-wit. Daarnaast stonden ook onder andere Jesper Drost, Ludovit Reis en Jeffrey Chabot in de basis. Bij FC Utrecht maakte Oussama Tannane zijn eerste speelminuten. Ook nieuweling Timo Letschert startte in de basis. De verdediger heeft een verleden bij FC Groningen en keerde na een uitstapje bij Sassuolo vorige week terug bij FC Utrecht. Trainer Jean-Paul de Jong deed onder andere ook een beroep op Mark van der Maarel en Cyriel Dessers.

De aanwezige toeschouwers kregen een leuke wedstrijd voorgeschoteld. Er was bij vlagen weinig sprake van een oefenwedstrijd, beide ploegen schuwde de duels niet. Scheidsrechter Mulder moest af en toe dan ook even optreden. Kansen waren er ook, maar beide ploegen misten de scherpte voor het doel. FC Utrecht kwam net binnen het halfuur wel op voorsprong. Na een vrije trap van Oussama Tannane kwam de bal voor de voeten van Othman Boussaid. De Belgische middenvelder verschalkte met een mooi schot landgenoot Kevin Begois. In de blessuretijd van de eerste helft kwam FC Groningen bijna langszij. Spits Tim Freriks zag zijn kopbal echter op de paal belanden.

Direct na rust was FC Groningen opnieuw gevaarlijk, maar invaller Achmad Mendes Moreira stuitte op de Utrechtse goalie. Aan de andere kant was het wel raak. Oussama Tanane kwam door op de rechterflank en passeerde met een mooie actie de doelman van FC Groningen en schoot de bal vervolgens in het lege doel. FC Groningen kreeg nog een aantal goede mogelijkheden op een treffer, maar het was ongelukkig in de afronding. Timo Letschert maakte via de kluts bijna een eigen doelpunt, maar de bal was volgens de assistent-scheidsrechter niet geheel over de lijn. Zo ging FC Utrecht met een 0-2 overwinning terug naar de Domstad.