GOMOS 2 heeft zich donderdagavond geplaatst voor de laatste zestien van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Bert Speelman nam het in de 3e ronde op tegen Siddeburen 2 en trok aan het langste eind, het werd 3-1.

Door het ontbreken van een lichtinstallatie op de Schapendrift werd de bekerwedstrijd gespeeld op het veld van SV Een. GOMOS 2 draait dit seizoen mee in de middenmoot van de reserve Hoofdklasse en was aan zijn stand verplicht te winnen van Siddeburen 2, dat uitkomt in de 2e klasse. Na tien minuten kreeg Andre Bakering de eerste grote kans van de wedstrijd, maar de doelman van Siddeburen 2 stond in de weg. De Norgers hadden een licht veldoverwicht maar konden amper kansen creëren. De gasten uit Siddeburen kwamen er in de eerste helft één keer gevaarlijk uit, maar doelpunten vielen er voor rust niet.

In de tweede helft ging GOMOS 2 op zoek naar de openingstreffer. Die viel uiteindelijk in de 65e minuut. Invaller Henk Kroeze stond nog maar net in het veld en haalde verwoestend uit. De bal belandde prachtig in de benedenhoek, 1-0. Ondanks het matige spel was de voorsprong wel verdiend. Tien minuten voor tijd ging het echter mis voor GOMOS 2. Franco Krul, een andere invaller, gaf de bal tijdens de opbouw cadeau aan de tegenstander waardoor Gijs Baving aan de noodrem moest trekken. De bal ging op de stip, waarna Siddeburen 2 gelijk maakte. De wedstrijd leek te gaan eindigen met een penaltyreeks, maar vijf minuten voor tijd kreeg Luuk Hofsteenge met enig geluk en gepruts van de Groninger doelman de bal achter de doellijn. In de blessuretijd was Siddeburen 2, overigens gecoacht door Auke Birza, uit een corner nog dichtbij 2-2, maar B-junior Maurice van der Velde redde prachtig. In de tegenaanval maakte aanvoerder Andre Bakering er zelfs nog 3-1 van. Zo stapte GOMOS 2 met een bekeroverwinning van het veld.

GOMOS 2 treft in de achtste finale de winnaar van het duel Achilles 1894 2 – Bedum 2. Beide ploegen komen uit in het zaterdagvoetbal en spelen komende zaterdag 23 februari tegen elkaar. GOMOS 2 speelt in ieder geval een uitwedstrijd.