GOMOS 2 is 2018 begonnen waarmee het 2017 is geëindigd. Het tweede elftal moest afreizen naar Ameland en ging met drie punten terug naar Norg. In Buren werd Geel Wit 2 met 1-5 verslagen.

GOMOS 2 vertrok om 11:00 uur bij Café Zwaneveld in Norg. Vervolgens maakten de spelers en begeleiding per watertaxi de overtocht naar Ameland.

GOMOS 2 won tot nu toe alle zes competitiewedstrijden en was op het Friese waddeneiland ook heer en meester. Andre Bakering kon de Norgers al snel op voorsprong zetten, maar de middenvelder schoot vanaf de strafschopstip naast. Even later werd het wel 0-1. Jan Jort van Burgsteden kreeg de bal voor de voeten en krulde de bal in de bovenhoek. De thuisploeg kwam echter al snel weer op gelijke hoogte. Maar voor rust stelde GOMOS 2 al orde op zaken. Luuk Hofsteenge en opnieuw Jan Jort van Burgsteden waren trefzeker.

In de tweede helft moest GOMOS 2 lang wachten op een doelpunt. Invaller Eric Huls maakte echter wel de mooiste goal van de middag door de bal van afstand raak te schieten. Het laatste doelpunt kwam op naam van Jan Jort van Burgsteden, die daarmee een hattrick voor zijn rekening nam. Door de ruime overwinning werd het een gezellige terugreis.

Door de overwinning staat GOMOS 2 bovenaan in de reserve 1e klasse. Het heeft 21 punten uit 7 wedstrijden, de maximale score. Volgende week zondag 4 februari speelt GOMOS 2 de thuiswedstrijd tegen SC Franeker 2.