GOMOS heeft zondagmiddag opnieuw weten te winnen. De ploeg van trainer Wim Bakering sloeg in Burgum voor rust drie keer toe en won met 0-3 van Bergum.

GOMOS had in de beginfase veel de bal, maar grote kansen kwamen er niet. De thuisploeg was slordig aan de bal, maar de aanvallers van GOMOS waren niet attent. Na een kwartier spelen kwam GOMOS wel op een 0-1 voorsprong. De vrijstaande Robert Elsinga kopte raak uit een afgeslagen corner van Ronald Sloots. Vlak voor de rust sloeg GOMOS nog twee keer toe. Ronald Sloots scoorde de 0-2 en gelijk vanaf de aftrap wist Joris Adams ook het net te raken. Zo zocht GOMOS de kleedkamer op met een riante 0-3 voorsprong.

Door deze doelpunten was de wedstrijd wel gespeeld. GOMOS begon de tweede helft met een goede aanval via Robert Elsinga. Ivo Drenth scoorde maar stond in buitenspelpositie. In de slotfase ging Bergum nog op zoek naar de eretreffer. Doelman Melvin Koning hield echter opnieuw zijn doel schoon. Bergum kreeg in de laatste minuut nog een strafschop, maar zelfs die ging er niet in. De bal vloog metershoog over.

GOMOS is met 12 punten uit 4 wedstrijden nog altijd ongeslagen na de winter. De Norgers zijn in de 1e klasse F opgeklommen naar de vijfde plaats. GOMOS wacht nu twee thuiswedstrijden. Volgende week zondag 3 maart komt eerst GAVC op bezoek in Norg. De wedstrijd op Sportpark Schapendrift begint om 14.00 uur.