GOMOS heeft zondagmiddag opnieuw weten te winnen. De ploeg van trainer Wim Bakering won op eigen veld de inhaalwedstrijd tegen GAVC met 4-1. Door de overwinning is GOMOS gestegen naar de vierde plaats in de 1e klasse F.

Op een zeer nat Sportpark Schapendrift in Norg had de thuisploeg het lastig met de Friese tegenstander uit Grou. Het veld was door de regen moeilijk bespeelbaar. Na een kwartier testte Ivo Drenth de doelman van GAVC, maar zijn schot werd niet gevaarlijk. Aan de andere kant greep doelman Melvin Koning goed in, toen GAVC gevaarlijk werd. Er werd tijdens de eerste helft dan ook niet gescoord.

GOMOS kwam na de rust flitsend uit de kleedkamer. In de 48e minuut kreeg Ivo Drenth de bal voor de voeten en schoot diagonaal binnen, 1-0. En nog geen minuut later stond de 2-0 al op het scorebord. Joris Adams tikte de bal van dichtbij via de paal binnen. GOMOS zat op rozen en in de 53e minuut scoorde Jannes Siegers na een individuele actie zelfs de 3-0. Binnen de kortste keren had GOMOS de overwinning binnen. Na iets meer dan een uur spelen deed GAVC nog wel iets terug. Doelman Melvin Koning moest de eerste tegentreffer van 2019 incasseren. Maar verder kwam GAVC niet. De formatie uit Grou eindigde de wedstrijd ook nog met tien man na een rode kaart in de 73e minuut. Het slotakkoord was voor Ivo Drenth, die met zijn tweede treffer van de middag de 4-1 eindstand op het scorebord zette.

GOMOS heeft na vijf gewonnen wedstrijden nog altijd de volle buit in 2019. Door deze reeks is GOMOS opgeklommen naar een knappe vierde plaats. De promovendus heeft nu 26 punten uit 15 wedstrijden. Koploper is vv Emmen met 33 uit 15. Volgende week zondag 10 maart speelt GOMOS opnieuw een thuiswedstrijd. Dan is WVV uit Winschoten om 14.00 uur de tegenstander.