GOMOS heeft zondagmiddag met ruime cijfers gewonnen bij Asser Boys. De ploeg van trainer Wim Bakering was in Assen een maatje te groot, het werd uiteindelijk 1-4.

De Assenaren begonnen sterk aan de wedstrijd, maar in de 21e minuut kwam GOMOS,, dat moest aantreden zonder Ronald Sloots, toch op voorsprong. Uit een voorzet van Jannes Siegers maakte Ivo Drenth de openingsgoal, 0-1. Even later moest middenvelder Roy Slachter het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door A-junior Daan Krause. In de 36e minuut kwam GOMOS op een 0-2 voorsprong, nadat Wouter Meertens de bal in eigen doel werkte.  Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft kon Asser Boys nauwelijks gevaarlijk worden. GOMOS speelde zeer verdienstelijk en liet de bal goed rondgaan. Na een uur spelen besliste Ivo Drenth de wedstrijd. Met zijn tweede treffer van de middag bracht hij de stand op 0-3. Overigens kreeg hij opnieuw de bal van Jannes Siegers, die goed breed legde. Even later werd het uit een strafschop zelfs 0-4. Jannes Siegers ging achter de bal staan en stuurde de keeper de verkeerde hoek in. Vlak daarna maakte A-junior Youri Visser (foto) zijn officiële debuut voor het eerste elftal. Hij kwam in het veld voor aanvoerder Guido Koolen. Ook A-junior Edwin Rozenveld kreeg nog een aantal speelminuten van trainer Bakering. Asser Boys werd alleen nog gevaarlijk uit een vrije trap, maar doelman Melvin Koning tikte de bal over het doel. In de voorlaatste minuut viel alsnog de eretreffer voor Asser Boys. Spits Rene Westerveen maakte zijn 17e treffer van het seizoen.

Door de overwinning doet GOMOS goede zaken op de ranglijst. Concurrenten GVAV-Rapiditas en Roden gingen zondagmiddag onderuit. Waar GVAV-Rapiditas thuis met 2-4  verloor van Oerterp ging Roden thuis verrassend onderuit tegen laagvlieger Amicitia VMC. De Groningers zegevierden in Roden met 1-2. Koploper SC Stadspark maakte geen fout tegen LSC 1890, in Groningen werd het maar liefst 5-0. Volgende week zondag 18 maart speelt GOMOS de thuiswedstrijd tegen Hoogezand. De wedstrijd op Sportpark Schapendrift in Norg begint om 14:00 uur.