Op een zonovergoten Sportpark Schapendrift is GOMOS zondagmiddag kampioen geworden van de 3e klasse B. De ploeg van trainer Wim Bakering won op eigen veld met maar liefst 6-0 van ASVB. Door de nederlaag van Muntendam tegen Annen (1-2) zijn de Norgers vijf wedstrijden voor het einde niet meer te achterhalen.

GOMOS begon zeer overtuigend aan de wedstrijd. ASVB, dat voorafgaand aan de wedstrijd nog maar één keer had verloren, werd van het kastje naar de muur gespeeld. De ruim 500 aanwezige toeschouwers zagen GOMOS al binnen de 20 minuten op een 2-0 voorsprong komen. De 1-0 kwam van de voet van Jannes Siegers, nadat Luuk Steenbergen goed het overzicht bewaarde. Even later kreeg de thuisploeg een penalty, aanvoerder Guido Koolen wist hier wel raad mee. De gasten uit Blijham konden net als Veendam 1894 vorige week nauwelijks gevaarlijk worden.

De tweede helft was nog geen halve minuut oud of de 3-0 lag al in de touwen. Jordi van Esch kwam vrij bij de tweede paal en zette de wedstrijd definitief op slot. De GOMOS-aanhangers bleven op de hoogte van de tussenstand in Muntendam, waar Annen nog altijd leidde met 0-2. GOMOS ging verder met scoren, Jordi van Esch en Jannes Siegers maakten beiden hun tweede treffer van de middag. Invaller Jelle Smilda zette via een benutte strafschop de 6-0 eindstand op het scorebord.

Terwijl de supporters al waren begonnen met feest vieren werd er gekeken naar de einstand in Muntendam. De Muntendammers kwamen terug tot 1-2, maar even later kwam het goede nieuws bij de spelers en de begeleiding. Annen won met 1-2 en het grote feest kon losbarsten. Aanvoerder Guido Koolen kreeg uit handen van voorzitter Albert Drenth de schaal. Nadat de supporters werden bedankt voor de steun barste het feest los bij de kantine. De spelers en begeleiding maakten tussendoor nog een rondrit door Norg. Het feest ging tot de late uurtjes door, eerst bij de kantine en later bij clubcafé Zwaneveld.

Door het kampioenschap speelt GOMOS volgend seizoen in de 2e klasse. GOMOS is ook nog eens de eerste kampioen van Drenthe. Om het kampioenschap nog specialer te maken moet de ploeg ongeslagen blijven. De Norgers spelen dit seizoen nog thuiswedstrijden tegen VAKO en FC Lewenborg en gaan nog op bezoek bij ZFC Zuidlaren, SVZ en Wildervank. Aanstaande zondag 16 april wacht eerst de uitwedstrijd tegen ZFC Zuidlaren.

Alle foto’s zijn te vinden op onze Facebook-pagina.