Aanstaande zondag hervat GOMOS na de tweede winterbreak de competitie met een uitwedstrijd tegen Asser Boys. Hieronder een voorbeschouwing op het treffen in Assen (door Jasper Boer).

De ploeg van trainer Wim Bakering kwam door het winterweer ruim een maand niet in actie in competitieverband. De laatste competitiewedstrijd dateert van zondag 4 februari. GOMOS won toen door een vroeg doelpunt van Jannes Siegers met 0-1 bij LSC 1890 in Sneek. De geel/zwarte formatie kwam echter wel in actie tijdens oefenwedstrijden op kunstgras, met wisselend succes. Eerst werd er met 4-3 verloren van 1e klasser FC Assen en vervolgens werd er gewonnen van TLC (0-2) en Dedemsvaart (1-6). GOMOS speelde een zeer sterke wedstrijd tegen Dedemsvaart, de koploper van de 2e klasse L. Afgelopen dinsdagavond speelden de Norgers een oefenwedstrijd in en tegen Marum. Dit keer met minder succes, er werd met 4-2 verloren. Ook de trainingsvelden waren de afgelopen weken onbespeelbaar, waardoor de selectie meerdere keren in de zaal actief was. Daarnaast hielden meerdere spelers hun conditie op peil in de sportschool of de ijsbaan. GOMOS staat op de derde plaats, maar heeft nog altijd de minste verliespunten. Op moment van schrijven is het nog onduidelijk wanneer de derby in en tegen Roden wordt ingehaald. Zoals iedereen wel weet heeft GOMOS tijdens deze wedstrijd aan een punt genoeg om de eerste periodetitel binnen te halen. De koude temperaturen hebben Nederland inmiddels verlaten. De wedstrijd van zondag in Assen gaat normaal gesproken gewoon door, ook omdat de Assenaren beschikken over een kunstgrasveld.

De tegenstander
Asser Boys komt sinds 1968 voor het eerst dit seizoen weer uit in de 2e klasse. Onder leiding van trainer Wietze de Jong werd Asser Boys door een 0-4 zege op Stadskanaal op de laatste speeldag kampioen in de 3e klasse C. Ondanks de unieke prestatie besloot Wietze de Jong te stoppen bij Asser Boys. Na 26 jaar aaneengesloten jaren trainerschap wilde hij graag meer vrije tijd. De club uit Assen stelde Martin Koops aan als opvolger, een oude bekende van GOMOS. Martin woont nog altijd in Norg en was meerdere seizoenen trainer van GOMOS. Onder zijn leiding kent Asser Boys wisselende resultaten, maar met een tiende plaats op de ranglijst hoeft de club niet te vrezen voor degradatie. Rene Westerveen is hier mede voor verantwoordelijk. De doelpuntenmachine uit Assen is met 16 doelpunten momenteel topscorer van de 2e klasse K.

Ondanks de vele afgelastingen kwam Asser Boys na de winterstop toch al vier keer in actie. Na een 3-1 thuisoverwinning op Peize (een hattrick van Rene Westerveen) volgde een 4-3 nederlaag bij Oerterp. De thuiswedstrijd tegen Amicitia VMC eindigde vervolgens in een 3-3 gelijkspel. Al vroeg in de tweede helft moest Rick Abbas het veld met een rode kaart verlaten. Met tien man scoorde Asser Boys in de laatste minuut de 3-2, maar de Groningers maakten in de blessuretijd alsnog de gelijkmaker. De laatste competitiewedstrijd die Asser Boys speelde was op bezoek bij degradatiekandidaat Forward. Daar werd met ruime cijfers gewonnen, 2-6. De thuiswedstrijd tegen SC Stadspark werd op de wedstrijddag alsnog afgelast, omdat ook het kunstgrasveld was bevroren. Afgelopen zondag speelde Asser Boys een oefenwedstrijd tegen Bellingwolde. Dat duel eindigde in een 4-2 overwinning. Ook werd bekend dat Martin Koops al na één seizoen gaat vertrekken. Aan het eind van het seizoen wordt hij opgevolgd door Harm Hovenkamp. Hij komt over van Wildervank en begint volgend seizoen aan zijn tweede periode als trainer van Asser Boys.


Asser Boys verloor dit seizoen nog maar twee thuiswedstrijden.

Eerste ontmoeting
Eerder dit seizoen kwam Asser Boys in Norg al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Kaniwar Hajan. Na een sterke tweede helft bleven de punten alsnog in Norg. Ivo Drenth, Jordi van Esch en Edwin Rozenveld maakten de Norger doelpunten. Uiteindelijk een verdiende overwinning voor GOMOS.


Jordi van Esch schiet GOMOS laat in de 2e helft op een 2-1 voorsprong.

De wedstrijd
De aftrap op Sportcomplex Lonerstraat in Assen-Oost is om 14:00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Allan Schram. Kom naar Assen en support GOMOS tijdens de lastige uitwedstrijd tegen Asser Boys. Afwezigen kunnen updates van de wedstrijd volgen op ons Twitter-account. Een samenvatting van de wedstrijd zal zondagavond worden uitgezonden op RTV Drenthe. Om 18:30 uur begint het sportprogramma Onze Club en wordt dezelfde avond ieder uur herhaald. Trainer Martin Koops laat weten dat de wedstrijd bij Asser Boys leeft. “We zijn klaar voor een stunt, het strijdplan ligt klaar”.


Trainer Martin Koops gelooft in een stunt tegen GOMOS

Bijzonderheden
GOMOS en Asser Boys komen elkaar één dag later ook alweer tegen. Deze keer niet op het voetbalveld maar tijdens het Sportgala Drenthe in De Tamboer in Hoogeveen. Waar GOMOS maandagavond is genomineerd voor Sportploeg van het jaar is Asser Boys kandidaat voor de Rabobank Publieksprijs.