GOMOS heeft maandagmiddag, op Tweede Paasdag, de thuiswedstrijd tegen Noordster weten te winnen. De ploeg van trainer Wim Bakering was op Sportpark Schapendrift in Norg met 3-1 te sterk.

Maar makkelijk ging het niet voor de formatie uit Norg. Op een zonovergoten sportpark kwam laagvlieger Noordster zelfs na twintig minuten op voorsprong. De gasten uit Oude Pekela schoten een vrije trap binnen, waar doelman Melvin Koning er niet goed uit zag. GOMOS hanteerde veelal de lange bal, maar dit resulteerde niet in kansen. In de laatste minuut kon Joris Adams de gelijkmaker binnen koppen, maar de bal belandde recht in de handen van de keeper.

In de tweede helft speelde GOMOS veel beter. De gelijkmaker viel echter pas in de 72e minuut. Uit een hoekschop van Ronald Sloots werkte Roy Slachter met enig geluk de bal in het doel. GOMOS ging op zoek naar de voorsprong. Drie minuten later viel die dan ook. Roy Slachter scoorde opnieuw na een vermeende overtreding van Jannes Siegers (gevaarlijk spel). Scheidsrechter Ottens keurde echter het doelpunt goed, waardoor GOMOS op voorsprong kwam. In blessuretijd werd het zelfs nog 3-1. Aanvoerder Guido Koolen gaf de bal goed voor op de vrijstaande Ronald Sloots, die de eindstand bepaalde op 3-1. Na een goede tweede helft uiteindelijk een verdiende overwinning.

Komende zondag 28 april speelt GOMOS de belangrijke uitwedstrijd tegen SVBO. De aftrap in Emmen is om 14.00 uur.

Bijzonderheden
Gijs Poelman was maandagmiddag de Pupil van de week. Vanwege de Paasdagen was bij tijdens de opkomst van de wedstrijd verkleed als paashaas.