GOMOS heeft zondagmiddag niet weten te winnen van FVC. Op eigen veld speelde de ploeg van trainer Wim Bakering met 1-1 gelijk.

Net als vorige week tegen SVBO speelde GOMOS een slechte wedstrijd. Op het eigen Schapendrift in Norg kwamen de gasten uit Leeuwarden sterker uit de kleedkamer. Binnen het kwartier kwam GOMOS drie keer goed weg. Aan de andere kant kon GOMOS amper gevaarlijk worden, al moest de bal wel op de stip toen Robert Elsinga binnen de zestien werd gehaakt. De vrouwelijke scheidsrechter zag het echter anders, waardoor er voor de rust niet gescoord werd.

Ook na de rust was FVC voor het eerst gevaarlijk, maar doelman Melvin Koning stond paraat. Uit het niets kwam GOMOS dan toch op een 1-0 voorsprong. Na een mooie aanval kwam de bal voor de voeten voor Robert Elsinga. Hij verschalkte de Friese doelman van dichtbij. De wedstrijd verliep ook na de openingstreffer zeer stroef. GOMOS verdedigde de 1-0 voorsprong. Tien minuten voor tijd viel alsnog de verdiende gelijkmaker. Doelman Melvin Koning ging na een gevaarlijke hoekschop onder de bal door, waardoor Jesse Wijbenga de 1-1 binnen kopte. Een vermoeid GOMOS was na de gelijkmaker niet bij machte om aan te zetten voor de 2-1.

Ondanks het gelijke spel blijft GOMOS op de vierde plaats staan in de 1e klasse F. SVBO is wel op het gelijke aantal punten, namelijk 30. De ploeg uit Emmen heeft wel één wedstrijd meer gespeeld. Volgende week zondag 7 april speelt GOMOS voor de derde keer achter elkaar thuis. Om 14.00 uur is dan Bergum de tegenstander.