Na een lang seizoen staat komende zondag voor GOMOS de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. En wat voor één, GOMOS gaat op de traditionele afsluiting van het seizoen, de GOMOS-DAG strijden om promotie naar de 2e klasse. Na de 1-1 van vorige week in Noordwolde is een overwinning op Olyphia genoeg voor de ploeg van trainer Wim Bakering.

De promovendus begon dit seizoen onder leiding van de nieuwe trainer met een overwinning in de derby tegen VAKO. Met nieuwelingen Jannes Siegers, Jeffrey Krul en Ramon Klok en de terugkeer van Erik de Roode in de selectie werd in de derde speelronde voor het eerst verloren bij de latere kampioen FC Assen. Na de winterstop verloor de ploeg uit Norg alleen nog maar bij Dwingeloo, wat uiteindelijk een knappe derde plaats opleverde in de 3e klasse B. En dat niet alleen, GOMOS won hierdoor ook de 3e periode, wat recht geeft op de nacompetitie.

In die nacompetitie moest GOMOS eerst afrekenen met Udiros. De ploeg uit Nieuwehorne wist in de 3e klasse A de eerste periode te winnen. Na de 3-1 overwinning in Norg was een 2-2 gelijkspel in Friesland genoeg om door te gaan naar de finaleronde. GOMOS ging afgelopen zondag op bezoek bij Olyphia, dat strijd tegen degradatie uit de 2e klasse. Nadat Jannes Siegers de 0-1 maakte scoorde de thuisploeg in de blessuretijd van de eerste helft de gelijkmaker. Na de rust kregen beide ploegen kansen op de overwinning, maar gescoord werd er echter niet.

Komende zondag valt de beslissing wie volgend seizoen uit mag komen in de 2e klasse. Uitgerekend op de traditionele GOMOS-DAG gaat de ploeg van trainer Wim Bakering er alles aan doen om promotie af te dwingen naar de 2e klasse. Dat zou eventueel prachtige derby’s op kunnen leveren tegen Roden en Peize. In de ochtend staan er activiteiten voor de jeugd gepland, zoals de clinic en de wedstrijden tegen de ouders. Om 14:00 uur begint de spannende en belangrijke nacompetitiewedstrijd tussen GOMOS en Olyphia.

GOMOS mist alleen de geschorste Jeffrey Krul. Verder moesten Erik de Roode en Jeroen van der Horst de laatste training van donderdagavond vroegtijdig staken, maar beide spelers lijken fit voor de wedstrijd van zondag. Het gaat in ieder geval de laatste wedstrijd worden voor keeper Rolf Brink. Hij heeft onlangs aangegeven te gaan stoppen na dit seizoen. Na een vervelende schouderblessure is de doelman gelukkig net op tijd hersteld om de nacompetitie mee te maken op het veld.

Wat de uitslag ook gaat worden, na afloop staat er een feest gepland met de zingende DJ Edwin Naber. Ook wordt er na de wedstrijd nog gestreden tijdens de finale van de penaltybokaal, met de stoppende doelman Rolf Brink op de goal.

Laten we er met z’n allen een fantastische GOMOS-DAG van maken!