GOMOS speelt aanstaande zondag 15 oktober de uitwedstrijd tegen Forward. De ploeg van trainer Wim Bakering kwam afgelopen weekend door afgelasting niet in actie, maar hervat komend weekend de 2e klasse K in Groningen. Hieronder een korte voorbeschouwing (door Jasper Boer).

De thuiswedstrijd tegen Oerterp werd afgelopen zondag afgelast. Het hoofdveld aan de Schapendrift kon de vele regen van afgelopen weekend helaas niet aan. De meeste spelers van GOMOS waren aandachtig toeschouwer in Roden, waar Roden met 3-1 won van Sint Annaparochie. Trainer Bakering baalde van de afgelasting en was de tweede helft ook aanwezig in Roden. Daarvoor was hij bij Asser Boys, dat Forward op bezoek kreeg. Forward, juist.. de komende tegenstander van GOMOS.

De tegenstander
GSAVV Forward staat voor ‘Groninger Studenten Amateur Voetbal Vereniging’ en is opgericht op 1 april 1903, toen nog onder de naam Voorwaarts. Drie jaar later kwam de naam Forward naar voren omdat de naam Voorwaarts reeds bestond in Zuidbroek. De afkorting zegt genoeg, Forward bestaat uit studenten uit de stad Groningen. Het is de oudste studentenvereniging van Nederland. De Groninger studenten schommelen deze eeuw tussen de 2e en 3e klasse. Het afgelopen seizoen eindigde Forward op de 12e plaats in de 2e klasse L, maar in de nacompetitie bleek Forward te sterk voor Dalen. GSAVV Forward speelt zijn thuiswedstrijden op Sportpark Zernike. In 2012 is de kantine, oftewel het clubhuis van Forward, aangepakt. De Groningers zijn tijdens het huidige seizoen nog puntloos. Amicitia VMC (0-1), Oerterp (3-0) en Asser Boys (6-0) waren te sterk.

 

west-end-forward-193

De historie
Tijdens het seizoen 2008/2009 kwamen beide teams elkaar in 3D voor het laatst tegen in competitieverband. Onder leiding van trainer Heine Tiems werd de uitwedstrijd in Groningen met 3-2 verloren. De thuiswedstrijd eindigde in 1-1, dankzij een doelpunt van Erwin de Boer vanaf de strafschopstip. De Groningers werden destijds getraind door Martin Drent, oud-FC Groningen spits. Op het eigen sportpark Schapendrift in Norg speelde GOMOS het afgelopen seizoen nog een oefenwedstrijd tegen Forward. Door late treffers van Guido Koolen en Roy Slachter werd het 2-0 voor GOMOS.

 

kooo

De wedstrijd
De aftrap op Sportpark Zernike in Groningen is om 14:30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Wim van Delden. Supporters die de club achterna reizen kunnen hier een routebeschrijving vinden. Tot zondag in Groningen, support GOMOS!

Bijzonderheden
De laatste keer dat GOMOS en Forward elkaar troffen was Jordi van Esch nog deelnemer aan de penaltybokaal. Komende zondag zal hij hoogstwaarschijnlijk speler zijn van de wedstrijdselectie.

 

penaltybokaal06