GOMOS is zondagmiddag tegen de eerste nederlaag van 2019 aangelopen. De ploeg van trainer Wim Bakering ging in het stadion van FC Emmen met 2-0 onderuit tegen vv Emmen.

Na een zeer knappe ongeslagen reeks na de winterstop moest GOMOS zondagmiddag aantreden tegen de koploper van de 1e klasse F. Omdat het grasveld werd afgekeurd moesten de Norgers aantreden op een bijzondere locatie, namelijk het kunstgrasveld van De Oude Meerdijk. De vele meegereisde supporters uit Norg zagen dat GOMOS aarzelend aan de wedstrijd begon. In de beginfase kwam GOMOS twee keer goed weg. Aanvoerder Guido Koolen trapte bijna in eigen doelpunt en even later haalde doelman Melvin Koning de bal uit de kruising. Aan de andere kant leek GOMOS even gevaarlijk te worden, maar de voorzet van Joris Adams kwam niet aan bij een medespeler. Na iets meer dan een halfuur spelen kwam de thuisploeg dan toch verdiend op voorsprong. Nick Kroeze kopte raak uit een goed genomen hoekschop. Zo zocht GOMOS de kleedkamer op met een 1-0 achterstand.

Roy Slachter bleef na de rust in de kleedkamer achter en in zijn plaats ging verder spelen Jannes Siegers. De invaller was in de 47e al dichtbij de gelijkmaker, maar zijn afstandsschot belandde op de lat. In de rebound kopte Joris Adams nog over. GOMOS begon sterk aan de tweede helft en ging op zoek naar de gelijkmaker. Ivo Drenth kreeg ook een goede kans, maar hij kreeg de bal van dichtbij niet in het doel. Even daarvoor werd Robert Elsinga onderuit gehaald door de Emmer doelman, maar de bal ging niet op de stip. Thuisploeg Emmen werd in de 66e minuut voor het eerst gevaarlijk in de tweede helft, maar het was dan ook meteen raak. Aanvaller Raphael Ngendakumana schoot de bal achter doelman Melvin Koning. Een enorme klap voor GOMOS, dat juist op zoek was naar de gelijkmaker. De wind speelde op de Oude Meerdijk een grote rol, waardoor Emmen voor de rust gevaarlijker werd en in de tweede helft GOMOS juist voordeel had van de wind. Na de 2-0 bloedde de wedstrijd dood. In de laatste minuut was Robert Elsinga nog dichtbij de 2-1, maar zijn kopbal raakte de lat. Zo kwam er een einde aan de reeks van vijf gewonnen wedstrijden.

Door het verlies zakt GOMOS van de vierde naar de vijfde plaats in de 1e klasse F en ziet het SVBO voorbij gaan. De ploeg uit Emmen komt volgende week zondag 24 maart op bezoek op de Schapendrift in Norg. GOMOS begint dan aan een reeks van drie thuiswedstrijden op rij. De thuiswedstrijd tegen SVBO begint om 14.00 uur.