GOMOS heeft de titel in de 2e klasse K voor het grijpen. De ploeg van trainer Wim Bakering won zondagmiddag met 1-3 van concurrent SC Stadspark en kan volgende week zondag kampioen worden.

De wedstrijd in Groningen werd bezocht door maar liefst 150 supporters. En de GOMOS-aanhangers, die met onder andere twee volle bussen waren afgereisd, kregen waar voor hun geld. GOMOS zette binnen vijf minuten de wedstrijd volledig op zijn kop. Eerst was het Joris Adams die GOMOS in de 19e minuut op een 0-1 voorsprong zette. Nog geen twee minuten later knalde Ivo Drenth via de lat de 0-2 binnen. Dit zorgde voor een enorme ontlading bij de supporters. De thuisploeg kreeg een aantal kleine kansen, maar doelman Melvin Koning hield zijn doel schoon.

In de tweede helft zette Jannes Siegers na een mooie solo zelfs de 0-3 op het scorebord. SC Stadspark, dat dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd verloor, werd overklast door een goed spelend GOMOS. In de slotfase viel nog de 1-3, maar verder kwamen de Groningers niet. Na het laatste fluitsignaal volgde een groot feest bij zowel de spelers als de supporters.

GOMOS kan volgende week zondag 20 mei thuis kampioen worden tegen laagvlieger MKV’29. Bij een overwinning is de titel in de 2e klasse K een feit. De geel/zwarte formatie heeft met nog twee wedstrijden te spelen vier punten voorsprong op SC Stadspark. GOMOS kan met het kampioenschap geschiedenis schrijven. De Norgers speelden nog nooit in de 1e klasse. De wedstrijd in Norg begin om 14.00 uur.

Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.