GOMOS heeft het kampioenschap voor het grijpen. De ploeg van trainer Wim Bakering won zondagmiddag in Veendam met 0-1 van Veendam 1894. De enige treffer van de wedstrijd kwam op naam van Jan-Harm Siegers. Concurrenten ASVB en Muntendam wisten hun wedstrijd opnieuw niet te winnen.

Aan de Langeleegte in Veendam was GOMOS duidelijk de betere ploeg. In de eerste helft waren Guido Koolen en Jeffrey Krul dichtbij de openingstreffer, maar bij beide doelpogingen werd de lat geraakt. GOMOS begon sterk aan de tweede helft, maar opnieuw Guido Koolen wist een grote kans opnieuw niet te benutten. Veendam 1894, met ex-prof Marnix Kolder, kon daar weinig tegen over zetten. De Veendammers waren nauwelijks gevaarlijk. Een kwartier voor tijd kwam GOMOS op een terechte 0-1 voorsprong. Linksback Jan-Harm Siegers kwam plotseling vrij voor het doel en schoot GOMOS beheerst op voorsprong. De verdiende voorsprong kwam in het laatste kwartier van de wedstrijd niet meer in gevaar.

ASVB kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen FC Lewenborg. Muntendam leek op bezoek bij Actief te gaan verliezen, maar maakte in de laatste minuut nog de gelijkmaker (1-1).  GOMOS speelt komende zondag 9 april de thuiswedstrijd tegen ASVB. Bij winst van GOMOS en puntverlies van Muntendam (thuis tegen Annen) is de titel in de 3e klasse B een feit. De wedstrijd op Sportpark Schapendrift in Norg begint om 14:00 uur.