GOMOS heeft zondagmiddag aan de uitwedstrijd tegen GRC Groningen één punt over gehouden. De ploeg van trainer Wim Bakering speelde in Groningen met 1-1 gelijk.

In de eerste helft was de thuisploeg beter en gevaarlijker. Met name aanvaller Haysheray Seraus was een plaag voor de verdediging van GOMOS. Het was dan ook niet verrassend dat hij GRC Groningen na een halfuur spelen op een 1-0 voorsprong bracht. GOMOS kon amper gevaarlijk worden, alleen Jannes Siegers testte uit een vrije trap de doelman van GRC Groningen. De Norgers mochten van geluk spreken dat de scherpte ontbrak bij de Groningers. De thuisploeg raakte onder andere de lat. GRC-aanvoerder Erwin Alt mocht overigens van geluk spreken dat hij niet van het veld werd gestuurd, na natrappen op de achterlijn. Uit het niets kwam GOMOS in de 37e minuut op gelijke hoogte. Na geknoei achterin bij GRC maakte Robert Elsinga zijn eerste competitiedoelpunt voor GOMOS. De spits strafte de fout goed af bracht GOMOS weer naast GRC.

Na de rust kreeg GOMOS gelijk een enorme kans op de 1-2, maar Ivo Drenth knalde hard over. De wedstrijd lag vaak stil, door wat kleine overtredingen van beide teams, dit kwam het spel niet ten goede. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal kreeg GRC nog een goede mogelijkheid op het winnende doelpunt, maar doelman Melvin Koning stond goed in de weg. Hij voorkwam dat GRC met de drie punten van het veld zou stappen, want gescoord werd er niet meer.

GOMOS heeft na 3 wedstrijden 2 punten en staat op de 11e plaats in de 1e klasse F. Volgende week zondag 14 oktober speelt GOMOS de thuiswedstrijd tegen VKW uit Westerbork. De aftrap op Sportpark Schapendrift is om 14.00 uur.