GOMOS heeft zondagmiddag tegen Nieuw Buinen het eerste punt in de 1e klasse F gepakt. Op het eigen sportpark Schapendrift speelde de ploeg van trainer Wim Bakering met 1-1 gelijk.

GOMOS begon goed aan de wedstrijd en kreeg een aantal goede kansen. De gasten uit Nieuw Buinen kwamen niet onder de druk vandaan, maar de openingstreffer bleef uit. Na een halfuur spelen was Nieuw Buinen vlakbij een doelpunt, maar spits Yordi Oost kopte net naast. Vlak voor de rust moest middenvelder Jordi van Esch het speelveld geblesseerd verlaten.

In de tweede helft waren er minder kansen te noteren. Ronald Sloots was echter wel dichtbij een doelpunt, maar zijn vrije trap belandde op de lat. In de slotfase knokten beide ploegen voor een punt, maar in de blessuretijd viel alsnog de openingstreffer. Nieuw Buinen-spits Yordi Oost verschalkte doelman Melvin Koning. GOMOS leek met lege handen te eindigen, maar in de allerlaatste minuut van de wedstrijd bezorgde Ivo Drenth GOMOS alsnog een punt.

Volgende week zondag 7 oktober speelt GOMOS de uitwedstrijd tegen GRC Groningen. De wedstrijd in Groningen begint om 14.00 uur.