GOMOS speelt aanstaande zondag 10 november de uitwedstrijd tegen Dalfsen. Hieronder een voorbeschouwing op de verste uitwedstrijd van het seizoen (door Jasper Boer).

GOMOS heeft afgelopen zondag een belangrijke zege geboekt. De ploeg van trainer Martin Drent won op eigen veld met 4-2 van Noordster en houdt zicht op de bovenste plaatsen in de 1e klasse F. Makkelijk ging het echter niet tegen Noordster. GOMOS speelde een zwakke eerste helft maar na rust werd de achterstand uiteindelijk toch omgebouwd. Linksback Jan-Harm Siegers werd de man of the match met een doelpunt en een assist. De Norgers spelen nu twee uitwedstrijden op rij, met een week rust er tussen. Zondag gaat GOMOS eerst op bezoek in de provincie Overijssel, waar Dalfsen de tegenstander is.

De tegenstander
Sportvereniging Dalfsen is opgericht op 1 september 1942 en speelt zijn thuiswedstrijden op Sportpark Gerner in Dalfsen. Dit sportpark delen ze met de zaterdagvereniging ASC’62. De jeugdteams van beide verenigen werken samen en spelen onder de naam SJO FC Dalfsen. Het eerste elftal van Dalfsen komt dit seizoen voor het eerst uit in de 1e klasse. De ploeg van trainer Jacob Grooten werd maar liefst drie keer achter elkaar kampioen. Grooten, geboren in Emmen maar al 21 jaar woonachtig in Dalfsen mag inmiddels wel als succestrainer worden betiteld. En ook in de 1e klasse F gaat het vooralsnog voorspoedig. Met acht punten uit zeven wedstrijd staat Dalfsen op de negende plaats. Als de club dat na 26 wedstrijden nog steeds staat is de doelstelling gehaald, namelijk directe handhaving. Het geheim van Dalfsen? Trainer Grooten: “We hebben een selectie van jong en oud dat al jarenlang samen speelt. Er is veel variatie in de selectie, van talent tot tactisch en van technisch tot ervaring. Daarnaast hebben de spelers een enorme werklust. De groep kent elkaar goed waardoor we goed op elkaar ingespeeld zijn. Zo kunnen we onder andere meerdere systemen spelen. Ik ken niet zo heel veel van GOMOS. Ik weet dat Martin Drent de trainer is. Daarnaast heb ik beelden gezien van SVBO – GOMOS, zo proberen we ons zo goed mogelijk voor te bereiden. Ik verwacht zondag een open wedstrijd met twee teams die door middel van aanvallend voetbal voor de winst zullen gaan. Afgelopen zondag maakte Dalfsen nog gehakt van SVBO. Op eigen veld werd het maar liefst 5-1.

Dalfsen heeft de zaken dus goed voor elkaar, maar niet alleen op het veld. De club beschikt over twee kunstgrasvelden en onlangs is de kantine nog verbouwd. De sfeer is er enorm goed. En ook met de kas is het wel prima. Twee jaar geleden verkocht Dalfsen namelijk een speler aan Go Ahead Eagles. Aanvaller Maarten Pouwels (foto) maakte in 2018 de opmerkelijke overstap van de amateurs naar het Betaalde voetbal. In zijn debuutwedstrijd tegen Jong FC Utrecht maakte hij als invaller meteen een doelpunt. Even later kreeg hij dan ook een profcontract. Waar Pouwels drie jaar geleden nog in de vierde klasse uitkwam staat hij nu met regelmaat in de basis bij Go Ahead Eagles, het kan snel gaan in de voetbalwereld. Hoeveel geld Dalfsen heeft binnen gekregen is niet bekend gemaakt, maar een deel van de opbrengst zit dus in de vernieuwde kantine.

De wedstrijd
Dalfsen – GOMOS staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Remco Hoffmann uit Haaksbergen. Op Sportpark Gerner in Dalfsen krijgt hij assistentie van de heren Mehmet Dal en Marten Brouwer. De aftrap op het natuurgrasveld is om 14.00 uur. Kom zondagmiddag naar Dalfsen en steun GOMOS tijdens deze belangrijke uitwedstrijd. Ook in Overijssel hebben de mannen van Martin Drent de steun van het geel/zwarte publiek nodig! Afwezigen kunnen updates van de wedstrijd volgen op het Twitter-account @vvGOMOS.

Het verleden
GOMOS speelde in het verleden nog nooit een wedstrijd tegen Dalfsen. Aanstaande zondag wacht dus de eerste ontmoeting ooit. De laatste keer dat GOMOS voor de competitie uitkwam in de provincie Overijssel was tijdens het seizoen 2015/2016. De Norgers ging toen eind maart op bezoek bij FC Oldemarkt en speelden destijds met 2-2 gelijk. De doelpunten kwamen toen van twee verdedigers, namelijk Martijn Bosman en Richard Meursing.

Bijzonderheden
In het veteranenelftal van Dalfsen komen we nog een bekende naam tegen, namelijk René Eijkelkamp. De oud-spits van onder andere Go Ahead Eagles, FC Groningen, PSV, Schalke 04 en het Nederlands Elftal speelde in de jeugd van Dalfsen en voetbalt nu bij het oudste team van de club. En uiteraard pikt hij regelmatig nog een doelpuntje mee.