GOMOS heeft zondagmiddag in een waar bekerspektakel verloren van Jubbega. De ploeg van trainer Martin Drent gaf echter wel een 6-2 voorsprong uit handen. De gasten uit Jubbega gingen winnend met 6-7 van het veld.

In de eerste minuut kwam GOMOS goed weg. Doelman Justin Oosterman, die de geblesseerde Melvin Koning verving, zag de bal maar net naast gaan. GOMOS werd in de vierde minuut voor het eerst gevaarlijk. En meteen viel de openingstreffer. Uit een corner van Ronald Sloots kopte Edwin Rozenveld raak. Nadat Jubbega opnieuw gevaarlijk werd scoorde GOMOS in de tegenaanval de 2-0. Opnieuw vond Edwin Rozenveld het net. Nog binnen het kwartier scoorde Jubbega dan ook, 2-1. Een paar minuten later moest aanvoerder Guido Koolen een de noodrem trekken. De daarop volgende vrije trap viel in de bovenhoek, 2-2.Toch ging GOMOS rusten met een voorsprong. Niet met een marge van 1, maar zelfs van 2. Jannes Siegers scoorde de 3-2 en even later scoorde hij uit een vrije trap zijn tweede treffer van de middag, ruststand 4-2.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Ivo Drenth kopte de 5-2 achter de Friese doelman. Nog binnen het halfuur ging de bal op de stip, nadat Daan Krause werd onderuit gehaald. Ronald Sloots benutte de strafschop en zette GOMOS op een 6-2 voorsprong. Gelijk na de aftrap scoorde Jubbega weer tegen. Invaller en ex-prof Xander Houtkoop viel in de rust in en maakte zijn eerste treffer in het shirt van Jubbega, 6-3. Toch leek de wedstrijd wel gespeeld, zeker toen Jubbega na een rode kaart met tien man verder moest. Niets bleek minder waar. Het tiental van Jubbega kwam terug in de wedstrijd en scoorde de 6-4 en de 6-5. De 6-4 viel uit een discutabele strafschop, nadat Ronald Sloots hands maakte. Tussen beide doelpunten in schoot invaller Richard Meursing nog de bal op de lat. In de 86e minuut maakte Xander Houtkoop zijn tweede treffer en zette daarmee de stand weer gelijk, 6-6. In de laatste minuut ging de overwinning zelfs naar Jubbega. Luuk Steenbergen en Jan-Harm Siegers waren in de blessuretijd zelfs nog dichtbij de 7-7, maar de laatste bal van de wedstrijd eindigde op de lat. Met ontzettend veel ongeloof verliet GOMOS het veld.

Door de nederlaag is GOMOS zo goed als uitgeschakeld in het bekertoernooi. Volgende week zaterdag 14 september speelt GOMOS de derde en laatste poulewedstrijd. Om 17.00 uur wordt er in Surhuisterveen gespeeld tegen ’t Fean’58. Alleen bij een overwinning is er eventueel nog een kans op de volgende ronde van de beker.