GOMOS heeft zondagmiddag met 5-0 gewonnen van FC Assen. De ploeg van trainer Wim Bakering had aan één helft genoeg om de volgende ronde van het bekertoernooi te halen. De eindstand stond tijdens de rust al op het scorebord.

GOMOS kwam in de tweede minuut al op een 1-0 voorsprong door een goal van Jannes Siegers. Binnen het halfuur maakte hij ook zijn tweede en derde treffer, en dus een hattrick. Robert Elsinga maakte zelfs de 4-0. En ook voor rust werd het nog 5-0, door opnieuw Jannes Siegers. De tweede helft werd zakelijk uitgespeeld. Vooral ik het begin van de tweede helft kreeg de thuisploeg nog een aantal goede kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Door de overwinning is GOMOS al zeker van de eerste knock-out ronde. Volgende week zaterdag speelt GOMOS de thuiswedstrijd tegen BCV. De Friezen wonnen van De Griffioen, waardoor BCV ook al zeker is van de volgende bekerronde. Aftrap op de Schapendrift is zaterdag om 17.00 uur.