GOMOS heeft ook zijn eerste uitwedstrijd van het seizoen gewonnen. De ploeg van trainer Wim Bakering won met 0-2 op bezoek bij Amicitia VMC. Sven Pilon was met twee late treffers de gevierde man in Groningen.

De geel/zwarte formatie uit Norg begon slordig aan de wedstrijd. Vooral aan de bal werden waren de Norgers erg slordig. De eerste grote kans was dan ook voor de thuisploeg, maar één van de Groninger aanvallers raakte de bal niet goed, waardoor doelman Melvin Koning makkelijk kon ingrijpen. GOMOS was meer aan de bal, maar kon niet echt gevaar stichten. Aanvoerder Guido Koolen mocht nog op een interessante plek een vrije trap nemen, maar de bal ging ver over. Vlak voor de rust kreeg Amicitia VMC nog een grote kans, maar in de eerste helft vielen er geen doelpunten.

In de tweede helft werd het spel niet echt beter. Beide ploegen waren erg onrustig aan de bal, waardoor er geen grote kansen meer ontstonden. Na het inbrengen van Joris Adams kwam GOMOS beter in het spel. Nadat Melvin Koning opnieuw redding moest brengen kwamen de gasten uit Norg vaker voor het doel van de tegenstander. Nadat invaller Joris Adams op de vuisten van de keeper schoot, kreeg Roy Slachter de volgende kans. De middenvelder schoot echter rakelings voorlangs. Even later was Guido Koolen ook dichtbij een treffer, maar de keeper van Amicitia VMC tikte de bal over het doel. Vijf minuten voor tijd viel alsnog de openingstreffer. De Groninger doelman kon een schot van Roy Slachter niet goed verwerken, Sven Pilon kreeg de bal voor de voeten en wist hier wel raad mee. Waar de wedstrijd leek te eindigden op een doelpuntloos gelijkspel, ging GOMOS toch nog met de winst naar huis. De wedstrijd werd in de laatste minuut beslist door opnieuw een treffer van Sven Pilon, die de doelman verschalkte met een rake schuiver in de hoek.

GOMOS staat met zes punten uit twee wedstrijden samen met vijf andere teams bovenaan in de 2e klasse K. Oerterp heeft na twee wedstrijden ook nog de volle buit en komt komende zondag 8 oktober op bezoek in Norg. De wedstrijd op Sportpark Schapendrift in Norg begint om 14:00 uur.