GOMOS heeft zondagmiddag een moeizame zege geboekt op Asser Boys. De ploeg van trainer Wim Bakering kwam al snel op achterstand, maar in de tweede helft bleven de punten toch in Norg, het werd 3-1.

De gasten uit Assen kwamen al in de eerste minuut op een 0-1 voorsprong. Doelman Melvin Koning ging onder de bal door waardoor Kaniwar Hajan van dichtbij raak kon koppen. Een tegenslag voor GOMOS. Na ruim een kwartier spelen werd Ivo Drenth in de diepte gestuurd, hij speelde de keeper voorbij en maakte de gelijkmaker. Vlak na de gelijkmaker kopte Jeroen van der Horst de bal binnen, maar het doelpunt werd afgekeurd. Ook Asser Boys vond nog het net, maar ook dit doelpunt werd terecht afgekeurd. Vlak voor de rust moest aanvaller Jeroen van der Horst het veld verlaten met een polsblessure.

In de tweede helft ging GOMOS op zoek naar de voorsprong. Middenvelder Robert Termohlen van Asser Boys ontsnapte aan een rode kaart na een harde charge op Jordi van Esch. Pas voor een kwartier voor tijd kwam GOMOS op een 2-1 voorsprong. Jordi van Esch wat attent en schoot van dichtbij de 2-1 in de touwen. Het Asser Boys van Martin Koops (oud-trainer van GOMOS) speelde in de slotfase alles of niets. De Assenaren kwamen echter nauwelijks voor de goal van GOMOS. In de blessuretijd profiteerde invaller Edwin Rozenveld van de ruimte en besliste hij de wedstrijd met een bekeken schot in de hoek, Een rommelige wedstrijd, maar de punten bleven verdiend op de Schapendrift in Norg.

Door de overwinning blijft GOMOS aan kop in de 2e klasse K. Volgende week zondag 12 november speelt GOMOS de inhaalwedstrijd tegen Oerterp. De aftrap op Sportpark Schapendrift is om 14:00 uur.