GOMOS heeft afgelopen zondag opnieuw gewonnen. De ploeg van trainer Wim Bakering ging op bezoek bij laagvlieger Actief en won met duidelijk cijfers, 0-3. Ondanks een matige afronding gingen de drie punten mee naar Norg.

Al snel werd duidelijk dat ook GOMOS een maatje te groot was voor Actief. De Eeldenaren kregen tijdens de eerste drie wedstrijden al 22 doelpunten tegen, waaronder tien tijdens de openingswedstrijd tegen VAKO. Al in het begin van de wedstrijd kreeg GOMOS een paar grote kansen. Guido Koolen schoot onder andere op de paal. Even later was het wel raak voor de aanvoerder. Guido Koolen schoot de bal onder de keeper door en maakte de 0-1. Na de rust ging GOMOS op zoek naar de bevrijdende tweede treffer. Pas twintig minuten voor tijd scoorde Jeroen van der Horst de 0-2. De Norgers kregen in het laatste kwartier alle mogelijkheid om de score verder uit te bouwen. Ramon Klok schoot de penalty echter ver naast. Luuk Hofsteenge wist alleen het net nog te vinden. De invaller scoorde met een kopbal uit een corner van Ivo Drenth. Het was zijn eerste balcontact voor de jeugdige middenvelder.

Door de overwinning staat GOMOS nog altijd samen met VAKO ongeslagen bovenaan in de derde klasse B. De ploeg uit Vries won nipt met 1-2 op bezoek bij HFC’15. Veendam 1894 wist voor het eerst dit seizoen niet te winnen. De Veendammers speelden met 0-0 gelijk tegen ASVB. Komende zondag 2 oktober speelt GOMOS opnieuw een uitwedstrijd. Dan gaat de geel/zwarte formatie op bezoek bij Annen.