GOMOS heeft zondagmiddag met 4-1 gewonnen van VAKO. De ploeg van trainer Wim Bakering wist tijdens de eerste helft de wedstrijd al op het slot te gooien. De vier Norger treffers vielen al voor rust.

De gasten uit Vries begonnen sterk aan de wedstrijd, maar nadat GOMOS in de 3e minuut het net wist te vinden via Luuk Steenbergen werd het eenrichtingsverkeer richting het doel van VAKO. De tweede goal kwam op naam van Jannes Siegers, die uit de kluts vlak voor het doel wist te scoren. Nog geen minuut later scoorde verdediger Jeffrey Krul al de 3-0. Vlak voor de rust werd het zelfs 4-0 voor GOMOS. Ivo Drenth schoot beheerst binnen. VAKO werd nog gevaarlijk, maar doelman Melvin Koning hield een prachtige vrije trap uit de bovenhoek.

In de tweede helft werd VAKO iets sterker. Tien minuten na rust scoorden de gasten uit Vries de eretreffer via Leander Meijering. GOMOS werd vervolgens weer wat gevaarlijker, maar Jannes Siegers raakte onder andere de lat. De spelers van VAKO hadden het voornamelijk lastig met B-junior Daan Krause, die al snel de geblesseerde aanvoerder Guido Koolen moest vervangen. De 17-jarige Daan Krause moest een paar gemene schoppen van een aantal VAKO-spelers ontvangen.

Door de overwinning is kampioen GOMOS nog altijd ongeslagen in de 3e klasse B. Er worden nog twee wedstrijden gespeeld. Volgende week zondag 7 mei speelt GOMOS de uitwedstrijd tegen Wildervank. De competitie wordt op zondag 14 mei afgesloten met een thuiswedstrijd tegen FC Lewenborg.

Opstelling: Koning, Meursing, J. Krul, Klok, J.H. Siegers (Baving/75), Slachter, Drenth, Van Esch, Koolen (Krause/21, F. Tonckens/75), J. Siegers, Steenbergen.

Gele kaart: J.H. Siegers, Klok.