GOMOS heeft donderdagmiddag op Hemelvaartsdag de derby tegen Roden met 3-2 gewonnen. De ploeg van trainer Wim Bakering neemt door de zege de koppositie over van SC Stadspark.

Maar liefst 900 toeschouwers zagen op Sportpark Schapendrift in Norg een voorzichtig begin van beide kanten. Beide ploegen kregen een aantal kleine kansen. Vijf minuten voor tijd kwam de wedstrijd los. GOMOS kreeg een penalty nadat de doelman van Roden Jannes Siegers neerhaalde. Waar Ronald Sloots in Roden nog miste van elf meter was hij deze keer wel trefzeker. Door dit doelpunt ging GOMOS met een 1-0 voorsprong rusten.

In de tweede helft kwam er meer strijd in van beide kanten. Na een uur spelen bracht trainer Bakering twee verse krachten met Ivo Drenth en Joris Adams, GOMOS kwam beter in het spel en werd gevaarlijker voor het doel van Roden. Twintig minuten voor tijd verdubbelde GOMOS de voorsprong. Uit een voorzet van Jannes Siegers kon Ivo Drenth van dichtbij binnen tikken. De wedstrijd leek gespeeld, maar de gasten uit Roden scoorden tien minuten voor tijd de 2-1. Ivo Drenth kon de wedstrijd beslissen, maar de keeper van Roden redde. Even later was het wel raak, Jannes Siegers omspeelde de doelman en schoot de 3-1 binnen in een leeg doel. Opnieuw kwam Roden terug in de wedstrijd. Na een snel genomen vrije trap werd het 3-2. Jan-Harm Siegers miste nog een grote kans, maar Roden kon niet meer gevaarlijk worden. Een bloedstollend einde van de wedstrijd, maar GOMOS pakte de drie punten. Onder luid applaus van het publiek gingen de spelers trots van het veld.

GOMOS staat met nog drie wedstrijden bovenaan in de 2e klasse. Aanstaande zondag 13 mei speelt GOMOS de uitwedstrijd tegen nummer twee SC Stadspark. De topper in Groningen begint om 14.30 uur.