GOMOS heeft zondagmiddag een zwaarbevochten overwinning geboekt op Oerterp. Op het eigen Schapendrift in Norg won de ploeg van trainer Wim Bakering door late treffers toch nog met grote cijfers, 4-1.

Net als vorige week tegen Asser Boys kwam GOMOS al snel op achterstand. Na een te korte terugspeelbal van Ronald Sloots kwamen de gasten uit Ureterp op een 0-1 voorsprong. Even later voorkwam doelman Melvin Koning een tweede Friese treffer. Het eerste gevaar aan de kant van GOMOS kwam van Ivo Drenth, maar de Friese doelman kon redding brengen. In de 26e minuut kwam alsnog de gelijkmaker. Ronald Sloots nam een snel genomen corner en kreeg de bal via Ivo Drenth terug in de voeten. De verdediger haalde uit en maakte de gelijkmaker. Nog voor rust kwamen de Norgers op voorsprong. Aanvoerder Guido Koolen kreeg een afgeslagen bal voor de voeten en schoot de bal hard in de hoek.

Na de rust kwam Oerterp beter uit de kleedkamer. De Friezen drongen aan en kwamen een aantal keren gevaarlijk voor het doel. Een kwartier voor tijd waren de krachten op bij Oerterp. GOMOS bracht met Jannes Siegers en Sven Pilon vers bloed in de voorhoede  en dit resulteerde in de 3-1. Na een schitterende individuele actie van Sven Pilon maakte Jannes Siegers het bevrijdende doelpunt. Jannes Siegers maakte na een kuitbeenbreuk voor het eerst zijn opwachting in de competitie en bekroonde dit met een doelpunt. Het laatste doelpunt kwam op naam van een andere invaller. Ricardo Smit schoot met zijn eerste balcontact beheerst de bal over de doelman van Oerterp.

Door de overwinning staat GOMOS nu alleen aan kop in de 2e klasse K. De Norgers staan na zeven wedstrijden drie punten boven SC Stadspark en Roden. Volgende week zondag speelt GOMOS de beladen derby in en tegen Roden. En dan staan er niet alleen drie punten op het spel. Wanneer GOMOS minimaal een gelijkspel behaald heeft de ploeg van trainer Wim Bakering de eerste periodetitel binnen. De wedstrijd aan de Norgerweg in Roden begint om 14:00 uur.